Bizonyára észrevettétek, hogy az utóbbi időben figyelemfelkeltő sebességmérést végeztünk Angyalföldön. De ne féljetek, nem a pénzbehajtás volt a cél, hanem a közlekedésbiztonságot szerettük volna előtérbe helyezni!

A XIII. kerületi rendőrökkel közösen kezdtük meg az úgynevezett figyelmeztető sebességmérést. A KVP csapata az adott útszakaszon sebességmérő táblájával tájékoztatta az arra közlekedő gépjárművezetőket a pillanatnyi sebességükről. Ez az első lépés volt annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet az előírt sebesség betartására. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen nagy sikert aratunk, hiszen nem tudtunk betelni a vicces reakciók láttán és a köszönetnyilvánításoktól!

Ezt követően azonban nem akartunk unatkozni, ezért kicsit távolabb az új TC-108 hitelesített traffipax-al mértek a rendőrség munkatársai. Tudjátok, az a kis „sebesség figyelő”, ami rögzíti a gépjárművek sebességét. És hűha, az eredmények megleptek minket! De ne aggódjatok, nem azért, mert büntetni akartak a rendőrök!

Két óra alatt mindössze 3 szabálytalankodó gépjárművezetővel kellett intézkedniük. Ezt a számot úgy szoktuk mondani, hogy „szinte nulla” egy ilyen forgalmas útszakaszon! Az ilyen pozitív eredmények bátorítanak minket, hogy folytassuk ezt a kezdeményezést, hiszen a ti együttműködésetek nélkül nem sikerülhetne.

Köszönjük nektek, hogy figyelembe veszitek a közlekedési szabályokat és törvényeket!

De komolyra fordítva a szót: a gyorshajtás nem csak pénzbüntetést vonhat maga után, hanem számos balesetet is okozhat. Minél nagyobb sebességgel közlekedsz, annál hosszabb a fékút, ami jelentősen növeli a balesetek bekövetkezési kockázatát. És ne is beszéljünk arról, hogy mennyivel nagyobb a roncsolódás, ha magas sebességgel ütközöl! Az autók nem a levegőben való száguldozásra lettek tervezve, így jobb, ha a sebességet a körülményeknek megfelelően választjuk meg.

Kérünk titeket, hogy vegyétek komolyan ezeket a figyelmeztetéseket, mert a közlekedésbiztonság mindannyiunk érdeke! Legyen szó balesetek megelőzéséről, vagy a környezetvédelemről, minden apró lépés számít a biztonságos és fenntartható közlekedés irányába.

Együtt tehetünk azért, hogy Angyalföldön még biztonságosabb legyen közlekedni!

#kvp
#TR108
#police
#Traffipax
#Rendőrök
#Angyalföld
#Szuperprojekt
#katvedpolgaror
#EgyüttMindenJobb
#Környezetvédelem
#KözlekedésiKultúra
#Közlekedésbiztonság
#GyorshajtásNemVicces
#BiztonságosKözlekedés
#FenntarthatóKözlekedés

Forrás