Bemutatkozás

A szervezet budapesti Duna szakaszán, polgárőr feladatok ellátására, XIII. kerületben ÖTE, illetve budapesti katasztrófák megelőzése, illetve elhárítására jött létre 2018. évben.

Bemutatkozás

Célkitűzésünk

Célunk, hogy önkéntes munkánkkal segítsük mind a hatóságokat, mind pedig Budapesten, Dunán és közvetlen környezetében működő cégeket a feladataik ellátásában.

Tevékenységeink, közé tartozik a vízi-, szárazföldi katasztrófa elhárítás, mentés, valamint elsősegélynyújtás, legfőképpen elsődleges működési területünkön, mely a Duna budapesti szakasza. Természetesen veszélyhelyzetben vagy egyedi felkérés alapján az egész ország területén az ár- és belvízhez kapcsolódó személyi, vagyoni, műszaki és egyéb speciális mentési tevékenység feladatait is vállaljuk.

Azon időszakokban, amikor nincs „Katasztrófahelyzet” akkor Polgárőri feladatokat látunk el, illetve általános vízi mentési feladatokon túl DVRK munkatársainak feladat ellátását segítve egy rendőr egy polgárőr szolgálatokban veszünk részt a Dunán és Szárazföldön egyetemben.

Továbbá fontosnak tartjuk a lakosság, kiváltképp a fiatalok oktatását, mely magába foglalja a széles körű tájékoztatást (törvényi szabályozás, környezetvédelem, vízi protokoll stb.), valamint a megfelelő mentési technikák elsajátítását. Kiemelt figyelmet fordítunk a közlekedési szabályok elméleti képzésére, illetve pályák kialakításával a gyakorlatok elsajátítására.

Nekünk is van mit tanulni, így folyamatosan képzéseken gyakorlatokon vesznek részt a csapat tagok, melyeket a mindennapi szolgálatok során tudnak használni ezáltal is segítséget nyújtani a rászorulóknak.