Itt a teszt, amivel lemérheti hány éves!

A Just Park, autós közösségi portál játéka nem csak őrületesen jó móka, de kifejezetten hasznos is: megmutatja, hogy a reakcióidőnk alapján, hány évesnek tippel miket a szoftver. A számítás alapja egy 2000 fős, tizennyolc éven felülieket vizsgáló felmérés. A résztvevők adatait kielemezve azt állapították meg kutatók, hogy amíg egy 18 éves agynak nagyjából 296 milliszekundum elég egy válaszreakcióra, addig egy 80 év körülinek már több mint a háromszorosa, 1000 milliszekundumnyi idő kell.

Ha szívesen megmérettetné magát, kattintson a lenti linkre, innentől már gyerekjáték az egész.

Ha betöltött az oldal, csak annyi dolga lesz, hogy a zöld gombot megnyomva elindítja a virtuális autót, aztán ha a piros stoptáblát látja, benne a fehér tenyérrel, megnyomja bármelyik gombot, amilyen gyorsan csak tudja. A rendszer azonnal kiírja majd az idejét, illetve, hogy ez milyen idős korú ember eredményének felel meg.

Szerencsére többször is lehet próbálkozni, és ne felejtse el, hogy a reakcióidő sok tényezőtől függ még az életkoron kívül, a fáradtság, vagy alkohol fogyasztása például jelentősen növeli. De lehet fejleszteni is, mondjuk videojátékokkal.
(Forrás: 24.hu)

https://www.justpark.com/creative/reaction-time-test/

Do you have the reflexes of an 18 year old?

Forrás