A Közterület-felügyelet kiemelt figyelmet fordít az ebek helyes tartására és gondozására a XIII. kerületben. Büszkén jelenthetjük, hogy a polgárőrök és rendőrök is részt vesznek az állatvédelemmel kapcsolatos tevékenységekben. Együtt dolgozva fontos szerepet vállalnak a városrészünkben élő állatok és közösségünk védelmében.

Az utcán járva is nagy figyelmet kell fordítanunk az alábbi fő szabályokra:
Az ebeket mindig tartsuk pórázon: Ezzel biztosítjuk a közös biztonságot és megelőzzük az esetleges baleseteket.
Tisztítsuk fel az ebünk után: A felelős állattartók mindig gondoskodnak arról, hogy az ebek ürülékét összeszedjék és megfelelő helyre helyezzék. Így tiszta és rendezett marad a közterületünk.
Ne hagyjuk kutyánkat kocsiban magára: A meleg időszakokban fontos, hogy soha ne hagyjuk kedvencünket lezárt autóban, mert az extrém hőmérséklet veszélyes lehet az egészségére.
Vigyázzunk az ebek közösségére: Amikor sétáltatjuk kutyánkat, tartsuk szem előtt a másik állatokkal való találkozást, és mindig tartsuk őket biztonságban és uralmuk alatt.

Fontos, hogy mindig legyen nálad személyazonosító okmány, amikor kutyáddal az utcán tartózkodsz. Emellett az ebnek rendelkeznie kell oltási igazolvánnyal is. Az oltási igazolvány bemutatására elfogadják a mobiltelefonon tárolt fényképet is. Így, ha lefotózod az oltási igazolványt és a képet magadnál tartod, az is megfelelő az ellenőrzések során.

A Közterület-felügyelet, a polgárőrök és a rendőrök elkötelezettek az állatok jólétének és a közösségünk biztonságának biztosításában. Együttműködve és odafigyelve jobb és harmonikusabb környezetet teremthetünk a XIII. kerületünkben.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be ezeket a szabályokat és segítsen minket az állatok védelmében. Ha bármilyen visszaélést vagy problémát észlelsz, kérjük, jelezd a Közterület-felügyeletnél +36 30 4609355 vagy küldj elektronikus levelet a ktf-ugyelet@bp13.hu email címre

Legyünk a városrészünk állatainak és közösségünknek a hangja!

#kvp
#Közösség
#Polgàrőrök ❄️
#Rendőrség ‍♂️
#Állatvédelem
#katvedpolgaror
#FelelősÁllattartás
#KözterületFelügyelet

Forrás