A polgárőrség minden évben kiemelt figyelmet fordít a mindenszentek, a halottak …


A polgárőrség minden évben kiemelt figyelmet fordít a mindenszentek, a halottak napja alkalmával a sírkertek és temetők biztonságának megőrzésére. Az egyesületek megerősített szolgálatot látnak el, ezzel is biztosítva, hogy gondtalanul, nyugodtan teljenek a megemlékezés napjai. A megelőzés kiemelten fontos a temetői látogatások során, így néhány fontos dologra hívjuk fel a kedves temetőbe igyekvő figyelmét a közlekedés és a vagyonvédelem területéről.

A várható közlekedési torlódások, forgalmi dugók elkerülése érdekében, amennyiben módjukban áll, válasszák inkább a tömegközlekedést, és lehetőség szerint annak segítségével közelítsék meg a sírkerteket. Ha mégis úgy döntenek, hogy személygépkocsival közelítik meg a temetőket, legyenek résen, mert az autótolvajok, gépkocsifeltörők az ilyenkor szokásos, akár több órás sírkertlátogatások idejére őrizetlenül hagyott autókat sem kímélik. Azonban csökkenthetik az autójukat érintő bűncselekmények kockázatát, ha megfogadják a tanácsainkat:

Ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéktárgyat, okmányt, táskát vagy értéket a gépkocsiban!

Ha kiszállnak a járműből, minden esetben zárják le a gépkocsit, még akkor is, ha nem távolodnak el tőle!

A gépjárművet lehetőség szerint őrzött parkolóban hagyják!

A járműtől való távozás előtt győződjenek meg az ajtók, az ablakok zárt állapotáról, a riasztó bekapcsolásáról, a mechanikus biztonságtechnikai eszközök felhelyezéséről!

A személybiztonságra is nagy hangsúlyt kell fektetni! Soha ne menjen ki egyedül, sötétedés után a temetőbe!- Ne vigyen magával nagy összegű készpénzt, értéktárgyakat, ékszereket!

Táskáját, személyes dolgait soha ne hagyja felügyelet nélkül, még a sírbolt gondozása közben sem!

Értékeit mindig kabátja, táskája belső zsebeiben helyezze el, hogy a tolvajok ahhoz ne tudjanak hozzáférni!

Ha a felsorolt óvintézkedések ellenére mégis azt észlelik, hogy feltörték, vagy ellopták járművüket, úgy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható, már fentebb említett 107-es, vagy 112-es segélyhívószámokon

Forrás: OPSZ

#KVP
#Katvedpolgaror
Forrás