Ünnepi Méltóság: XIII. kerület megemlékezése március 15-én”…

Március 14-én, a XIII. kerület megemlékezett azokról a bátor emberekről, akik 1848-ban megvívott küzdelmükkel új lendületet adtak hazánk szabadságharcának. Az ünnepi megemlékezés a Vígszínház előtt álló Petőfi szobornál kezdődött, ahol a kerületi önkormányzat, civil szervezetek, pártok képviselői és a lakosság együtt adtak hálát azoknak, akik az önállóságunkért harcoltak.

Ezt követően méltóságteljesen gyűltünk össze a Béke téren található Központi Emlékhelyen, hogy együtt ünnepeljük azokat a hősöket, akik áldozatot hoztak a szabadságért és a hazáért. Az ünnepi műsor során megidéztük azokat a tetteket és pillanatokat, amelyek örökre beírták magukat nemzetünk történelmébe.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vettek ezen a nemes megemlékezésen, és külön köszönet illeti a KVP polgárőreit, akik jelenlétükkel biztosították, hogy az események békésen és méltósággal zajljanak le, illetve segítő kezet nyújtottak az éjszaka folyamán az ünnepi előkészületeknél is. Legyen büszke minden magyar a márciusi hősökre és az általuk teremtett örökségre!

#KVP
#Béketér
#Polgárőr
#XIIIKerület
#Március15
#Szabadság
#Büszkeség
#Emlékezés
#Vígszínház
#Koszorúzás
#Katvedpolgaror
#KatasztrófavédelmiésPolgárőrEgyesület





Forrás