Mindenszentek és halottak napja!…

Ezen időszakban egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

Mi is ott vagyunk, segítünk ha kell, de te is figyelj
értékeidre, és közlekedj biztonságosan, hogy mindenki haza érjen!

A rendőrség 10 pontos tanácsot állított össze, melyek a következők.
1., Zárja be!
Otthonát elhagyva körültekintően zárja be az ablakokat, ajtókat, kertes házak esetén a kerti kaput is, ezzel megakadályozva, hogy az utcáról illetéktelenek könnyű szerrel be tudjanak jutni az udvarra. Tegyen meg mindent az ingatlana biztonsága érdekében még akkor is, ha rövid időre látogat el otthonról (például a temetőbe)!
2., Rakja a belső zsebbe!
A temetők környékén ebben az időszakban megnövekedett gyalogos- és gépjárműforgalomra, a tömegközlekedési eszközökön pedig zsúfoltságra lehet számítani. Fokozottan figyeljen értékeire, azokat tartsa táskája, kabátja belső zsebében! A táskáját mindig tartsa testközelben, szem előtt! Ékszereit ne viselje feltűnően!
3., Ne vigyen magával felesleges értékeket!
Amennyiben nem feltétlenül szükséges, a temetőbe látogatás alkalmával ne vigyen magával nagyobb összegű készpénzt, jelentős értéket! Soha ne tartsa iratait és lakáskulcsát egy helyen, PIN kódját pedig a bankkártyája mellett!
4., Válassza a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót!
Ha kerékpárral vagy gépjárművel érkezik, járművét gondosan zárja le, illetve be, és győződjön meg arról, hogy autója utasterében nem hagyott értéket látható helyen! Ha elengedhetetlen, hogy értéket hagyjon a gépjárműben, azt még induláskor, ne a helyszínen, a parkolást követően tegye a csomagtartóba!
5., Mindig figyeljen az értékeire!
A temetőben a táskáját és egyéb értékeit egyetlen pillanatra se hagyja őrizetlenül!
6., Közlekedjen elővigyázatosan!
Minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjen, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegye figyelembe. Amennyiben nem rendelkezik kellő helyismerettel, javasoljuk, hogy előre készítsen útvonaltervet. Lehetőség szerint inkább hétköznap látogasson ki a temetőbe, ezzel elkerülve a hétvégi zsúfoltságot.
7.,Legyen türelmes!
Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, és az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. A meggondolatlan és felelőtlen kockázatvállalást mindenképpen kerülni kell! Ne kövessen el jogsértést, most sem éri meg!
8., Legyen látható!
Viseljen fényvisszaverő ruházatot vagy kiegészítőt, ha gyalogosan vagy kerékpárral közlekedik: legyen látható valamennyi közlekedő számára. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási körülmények esetén indokolt a fényvisszaverő mellény használata és egyéb kiegészítők, mint például a fényvisszaverő karszalag, akár matrica is elősegítheti az észlelhetőséget. Lehetőség szerint úgy induljon gyalogosan vagy kerékpárral útnak, hogy még nappali látási körülmények között haza is érjen.
9., Kerülje a megszokást!
Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendelnek el. Kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjen, figyelje a közúti jelzéseket, és ha teheti, indulás előtt tájékozódjon a várható változásokról!
10., Fordítson kiemelt figyelmet a gyalogosokra!
Temetők környékén előfordulhat, hogy nincs a gyalogosok számára járda, így az úttest szélén gyalogolnak. Kérjük a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, legyenek fokozott figyelemmel az úttest mellett haladó, a buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra!

Amennyiben a fentiek ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik vagy közlekedési baleset éri, hívja a 112-es hívószámot, vagy kérjen segítséget a helyszínen tartózkodó, rendőrtől, polgárőrtől.

#kvp
#temeto
#rendorseg
#halottaknapja
#katvedpolgaror
#mindenszentek



Forrás

„Állati Mentés”…

A péntek éjszakai belvárosi akció után csapatunk nem pihent meg! Október 28-án, szombaton a KVP csapata már kora reggel a XIII. kerületben az Állatjóléti fesztivál előkészületeinél nyújtott segítő kezet.
A rendezvény sikeres lebonyolításához szükséges eszközök, sátrak szállításában és elrendezésében segítettek csapat tagjaink.

Egyesületünk kiemelten foglalkozik az állatvédelemmel, éppen ezért szívesen tettünk eleget ezen felkérésnek is.

De ezen a napon folytatódott a Budapest Mentőszervezet városi kutató-mentő alapképzése is. Azonban a fesztivál által adott feladatokat – gyakorlat előtt és után – csapat tagjaink lelkesen és kreatívan oldották meg, nem hátráltak meg, profin vették ezt az akadályt is.

A Képzés során áttörésekkel, megtámasztásokkal és rengeteg más hasznos gyakorlati ismerettel bővítettük tudásunkat, amelyeket sikeresen fogunk tudni alkalmazni a későbbiek folyamán, hogy még több életet menthessünk meg, és tudjunk segíteni, amikor szükség lesz rá!

️ Az ismételten Zsámbékon tartott gyakorlaton közel 100-an vettek részt, ami hihetetlenül inspiráló volt! De ne álljunk meg itt, mert a következő etap november 4-én következik!
‍♂️‍♀️ Izgalmas kötéltechnikákat ismerhetünk meg és tanulhatjuk meg azok gyakorlati alkalmazását.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy szabadidejüket áldozták erre a fontos és hasznos gyakorlatra!

#FKI
#KVP
#Képzés
#Polgárőr
#Zsámbék
#Gyakorlat
#Alapképzés
#KutatóMentő
#ÉletekMentés
#CsapatMunka
#Katvedpolgaror
#Mentőszervezet
#VárosiKutatóMentő
#BudapestMentőszervezet
#KatasztrófavédelmiésPolgáőrEgyesület





Forrás

„Biztonságos Taxi Utazás = Fokozott Ellenőrzés a Belvárosban?!”…

Az éjjel a Belvárosban a főszerep az ellenőrzéseké volt a „Fokozott Ellenőrzés” alatt!

Ezen mustra során a TAXI gépjárművek alapos vizsgálatát végeztük.
A TAXI gépjárművek felülvizsgálatakor a szabályosság, a viteldíj szabályai, valamint a szükséges kötelező engedélyek és dokumentumok kontrollja zajlott. Az akció célja az volt, hogy biztosítsuk azt, hogy a közlekedési szolgáltatások a szabályoknak megfelelőek legyenek, és a taxi utasai biztonságosan és törvényesen utazhassanak.

A Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület tagjai is szorosan együttműködtek, segítették a Rendőrök, BKK, NAV és a NKH munkatársainak feladatvégzését, hogy garantálják a közösségünk biztonságát és a zavartalan éjszakai szórakozást.
A közösségi biztonság és a zavartalan éjszakai szórakozás érdekében folytatjuk a közös erőfeszítéseket.
Köszönjük, hogy támogattok minket!
‍♂️

#KVP
#BKK
#NAV
#TAXI
#NKH
#Police
#Éjszaka
#Mustra
#Rendőr
#Kontroll
#Belváros
#Polgárőr
#Közösség
#Biztonság
#Ellenőrzés
#UtcaHőseis
#Katvedpolaror
#FokozottEllenőrzés
#KatasztrofavédelmiésPolgárőrEgyesület





Forrás

Az Utca Hősei a korábban megkezdett akciót folytatják!…

Az Utca Hősei a korábban megkezdett akciót folytatják! ❄❤

Tegnap is több helyen jártunk, beszéltünk az utcán élőkkel, és felajánlottuk a segítségünket. Egy utcán élő férfinak sikerült is segítenünk, így biztosítva neki menedéket a hideg időjárás idejére.

Az „Utca Hősei” közösségi akciójában részt vettek a következő szervezetek és csapatok:
• XIII. kerületi Rendőrkapitányság
• XIII. Kerületi Közterület-felügyelet
• BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei)
• Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület – KVP

Az együttműködésünknek köszönhetően ma is azon dolgoztunk, hogy ne csak enyhítsük az utcán élők nehéz körülményeit, hanem valódi támogatást nyújtsunk nekik szakemberek közreműködésével, és megelőzzük a hideg időjáráshoz kapcsolódó tragédiákat.

Az akció során figyelemmel kísértük a lakossági bejelentéseket, és azonnal intézkedtünk szükség esetén.

Ha Te is észlelsz bajba jutott embert az utcán, kérlek, hívd az alábbi számot, hogy segítsünk nekik és megelőzzük a bajt: ☎️ Telefonszám: +36-06-1-299-7031

Az akciónk folytatódik, és ahogy az időjárás hidegebbre válik, egyre sűrűbben járjuk majd az utcákat, hogy segítsünk azoknak, akiknek a segítségünkre a legnagyobb szükségük van.

Köszönjük Neked is a támogatásodat és az együttműködésedet, mert csak együtt tudunk valódi változást hozni azok életében, akik ránk szorulnak.

#tél
#KVP
#hideg
#hősök
#Akció
#Police
#Együtt
#BMSZKI
#segítség
#Polgárőr
#13Kerület
#Budapest
#utcahősei
#Egymásért
#igazoltatás
#Rendőrség
#Angyalföld
#Katvedpolgarot
#KözösségiAkció
#KözterületFelügyelet





Forrás

„Nemzeti Ünnepen a Közösség Biztonságáért”…

„Nyugodtan telt a nemzeti ünnep hosszú hétvégéje, amikor a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület tagjai aktívan részt vettek az eseményeken.

A hétvége Térfoglaló13 rendezvényével vette kezdetét, ahol csapatunk biztosította a rendezvény zavartalan lebonyolítását és kerékpáros ügyességi pályát, szervizpontot üzemeltettek, majd az október 23. ünnep fáklyás felvonulásánál is jelen voltunk, hogy segítsünk az útvonal biztonságos lezárásában.

Vasárnap éjjel sem álltunk le! A rossz helyen parkoló gépkocsik tulajdonosait értesítettük és segítettünk az esetleges áthelyezéseknél.

De nem csak „nyugodt” szolgálat volt a hétvége folyamán. Szombaton a tűzoltóknak is segítettünk, amikor egy nagyobb faág a Forgách utcában leszakadt és elzárta az utat, megrongálta a parkoló gépkocsit. Ugyanakkor a Mentők segítségét is kérnünk kellett, amikor egy eszméletlen férfit találtunk, és gyors segítségre volt szüksége.

️ A héten is többször találkozhatsz velünk az V. kerületben és a XIII. kerületben is, hiszen szolgálatunk sosem áll meg. Kövess minket, és maradj naprakész az eseményeinkkel kapcsolatban!

#KVP
#Patak
#KRESZ
#Szervíz
#polgárőr
#Kerékpár
#XIIIkerület
#Babakocsi
#Babasprint
#KubalaPark
#Angyalföld
#Szervízpont
#Térfoglaló13
#katvedpolgaror
#Sebességmérés
#Ügyességipálya
#EgyüttMozgunk
#PatakPartiPiknik
#Sebességmérőtábla
#Kerékpárosszervízpont
#Kerékpárosügyességipálya
#KatasztrófavédelmiésPolgárőrEgyesület





Forrás

1 2 3 5